Migration og verdensmålene
Det starter med et job. Hvis den enkelte mand eller kvinde har et arbejde, er der en indkomst, som han/hun kan bruge på familiens daglige brød – på bolig, skolegang, videreuddannelse og sundhed. Og i sidste ende på at bidrage til samfundet gennem forbrug, skattebetaling, medborgerskab og demokratisk udvikling. Det er også perspektivet for den kvinde, som migrerer fra Bangladesh for at arbejde på en tekstilfabrik i Jordan.
Migration er et realistisk fænomen, som man må forholde sig til – konkret ved at ikke-statslige aktører, dvs. fagbevægelsen i Asien og MENA, arbejder sammen for at forbedre vilkårene for migrantarbejderne. International solidaritet forbedrer på sig vilkårene for alle arbejdere i verden.
Det er vigtigt at slå fast, at arbejdsmigranter er individer, som søger lykken andetsteds – drevet af fx socioøkonomiske eller klimamæssige årsager. Kort fortalt har arbejdsmigranten handlekraft og mod til at forlade hjemstavnen og kaste sig ud i det ukendte. Det er til gengæld også meget risikabelt.
Nok rejser migranten fra noget – fattigdom og problemer – men hun rejser også til et job og et forsøg på at skaffe en indkomst. Samtidig risikerer migranter, at deres rettigheder bliver overtrådt i modtagerlandene. Her er solidaritet og arbejdstagerrettigheder fremstår reelle løsningsmuligheder.
Denne kampagne er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s holdning.